Начин на приготвяне
В кухненски робот сложете обеления лук, чушките, чесъна, домата (без люспата), доматена салца и магданоза. Нарежете всичко на дребно. Каймата сложете в голяма купа и добавете смлените зеленчуци. Омесете каймата, като добавите и поправките. Завийте със стреч фолио и оставете в хладилника, докато правите тестото.
Изсипете брашното на кухненския плот. Направете дупка в средата. Разтворете маята в топлата вода. Добавете останалите продукти. Замесете меко тесто. Поставете в купа и завийте с памучна кърпа. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.
Готовото тесто разделете на 4 части. Всяка разточете на правоъгълник. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Поставете от плънката в средата и завийте краищата. Да се получат тестени лодки.
Намажете с разбития жълтък, прясното мляко и олиото всички пидета. Печете пидето с кайма в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Малко преди да извадите, поръсете с кашкавал лодките с кайма.
Пиде с кайма и зеленчуци - винаги вкусно!