Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде с кайма и зеленчуци

Пиде с кайма и зеленчуци

Пиде с кайма и зеленчуци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Няма риск да останете гладни, щом спазвате тази страхотна рецепта за пиде с кайма и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • топла вода - 1 ч.ч. (без два пръста)
  • суха мая - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (без два пръста)
  • брашно - 3 ч.ч.
  • за плънката
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • магданоз
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер
  • зехтин - 1 с.л
  • доматена салца - 1 с.л.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски робот сложете обеления лук, чушките, чесъна, домата (без люспата), доматена салца и магданоза. Нарежете всичко на дребно. Каймата сложете в голяма купа и добавете смлените зеленчуци. Омесете каймата, като добавите и поправките. Завийте със стреч фолио и оставете в хладилника, докато правите тестото.

Изсипете брашното на кухненския плот. Направете дупка в средата. Разтворете маята в топлата вода. Добавете останалите продукти. Замесете меко тесто. Поставете в купа и завийте с памучна кърпа. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 4 части. Всяка разточете на правоъгълник. Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Поставете от плънката в средата и завийте краищата. Да се получат тестени лодки.

Намажете с разбития жълтък, прясното мляко и олиото всички пидета. Печете пидето с кайма в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Малко преди да извадите, поръсете с кашкавал лодките с кайма.

Пиде с кайма и зеленчуци - винаги вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: