Начин на приготвяне
Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче в средата. Сложете всички продукти вътре. Замесете меко тесто. Сложете го в купа и покрийте с памучна кърпа. Оставете на топло за час.
Готовото тесто за турска пица разделете на 4 равни части. Всяка разточете на правоъгълник. Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене.
Разбийте яйцата в купа и добавете чоризото и доматите, разрязани през половината. Сложете от плънката в средата. Загънете краищата към плънката, за да получите тестени лодки.
Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Печете приготвените пидета в загрята фурна на 190 градуса до готовност.
Малко преди да извадите пидетата с колбас, поръсете с настъргания кашкавал.
Вкусно пиде с яйца и домати!
Източник за тестото:Anelia Lia