Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде с яйца и домати

Пиде с яйца и домати

Пиде с яйца и домати3 / 3
10/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Добър апетит с това пиде с яйца и домати"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • топла вода - 1 ч.ч. (без два пръста)
  • суха мая - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (без два пръста)
  • брашно - 3 ч.ч.
  • за плънката
  • яйце - 2 бр.
  • домати - 7 - 8 бр. чери
  • чоризо - 100 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче в средата. Сложете всички продукти вътре. Замесете меко тесто. Сложете го в купа и покрийте с памучна кърпа. Оставете на топло за час.

Готовото тесто за турска пица разделете на 4 равни части. Всяка разточете на правоъгълник. Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене.

Разбийте яйцата в купа и добавете чоризото и доматите, разрязани през половината. Сложете от плънката в средата. Загънете краищата към плънката, за да получите тестени лодки.

Намажете с разбития жълтък, прясно мляко и олио. Печете приготвените пидета в загрята фурна на 190 градуса до готовност.

Малко преди да извадите пидетата с колбас, поръсете с настъргания кашкавал.

Вкусно пиде с яйца и домати!

Източник за тестото:Anelia Lia

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: