Начин на приготвяне
Предлагам ви рецепта на ореховки от бабините тефтери .Насладете се ! Смелете в блендер орехите, заедно с една супена лъжица кафява захар.
Разбивате белтъците с бъркалка за яйца в купа на водна баня на котлона със захарта, половината от ядките . Разбъркваме от време на време до пълното разтваряне на захарта.
Първоначално сместа ще бъде ще бъде по-течна, впоследствие ще става по-светла и ще се сгъсти като крем. Тогава я махаме от огъня.
Белтъците след това не се разбиват повече.
Добавяме останалите орехи и лимоновия сок и разбъркваме добре. По-скоро имаме една ароматна, лепкава смес, която става чудесна за изпичане на идеалните ореховки.
Те са с лъскава и суха коричка, но мека и разтеглива сърцевина!
Внимавайте температурата в купата с белтъците да не надвиши 80 градуса, за да не се сготвят!
Разбъркайте добре и оставете сместа настрана да изстине.
Накрая прибавяте нишестето и ванилията и смесвате отново. Оставяте леко да се охлади сместа преди да печете, но не прекалено.
След това в тавичка върху хартия за печене оформяте домашни ореховки, като оставяте разстояние между тях.
Сложете, ако ви харесва, върху всяка ореховка по едно орехче. Печете ореховките с кафява захар в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 мин. да придобият лек захар.
Внимавайте да не ги препечете!
Насладете се на невероятния им вкус !