Мокър шоколадов сладкиш

09/05/2020
"Да ви е сладко с този мокър шоколадов сладкиш, който е приготвен с гордост и вдъхновение "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 579
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвих сиропа и оставих да се охлади.

В касеролка се смесват захар, прясно мляко, олио и какао и се загряват, докато захарта се разтопи. Оставя се на хладно. С миксер се разбиват яйцата със захарта.

Прибавят се олио, прясно мляко, хладко, не от хладилника, какао и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се чудесна шоколадова смес, която сипваме в тавичка върху хартия за печене.

Печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка и изваждаме от тавата, за да свалим хартията, и отново връщаме в тавата.

С клечка за зъби набождаме блата и заливам сиропа на два пъти, докато приготвеният сладкиш го поеме.

Оставяме да се охлажда, и приготвяме глазурата. Загрява се сметана, без да завира, добавят се парчета черен шоколад и се разбърква на еднородна шоколадова смес.

Сваля се от котлона и добавяме 1-2 с.л. олио, разбърква се. Обръщаме сиропирания сладкиш в тавичка, отгоре заливаме с глазура.

След като леко се охлади готовият шоколадов сладкиш, поръсваме с бял филиран шоколад за декорация.

Добре е да остана за 3 часа или 1 нощ в хладилника, а после нарязваме и хапваме, но кой да чака толкова време! Уникален вкус! Любим мокър шоколадов сладкиш!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар