Паниран кашкавал без брашно

10/05/2020
"Оставяме брашното настрани, защото перфектния паниран кашкавал се прави и без него "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо729
  • Преглеждания за месеца729
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - около 200 г
  • копър - 1 с.л. сушен
  • чесън - 2 щипки, на прах
  • кайенски пипер - 1 - 2 сухи люти чушлета (по желание)
  • сол - 2 щипки
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете кашкавала на едри, не по-дебели от сантиметър парчета. Оставете на стайна температура, за да станат меки и сочни след панирането, а не студени и твърди отвътре.

2. Смесете галетата със сушения копър, чесъна и солта. По желание натрошете в сухата смес и сухите люти чушлета. Количеството на галетата може да е различно според това колко дебела желаете да бъде вашата панировка и дали да е единична или двойна.

3. Разбийте яйцата с малко сол.

4. Загрейте олиото на умерен до силен огън - например от 9 степени на котлона 7-ма или 8-ма.

5. Овалвайте парченцата кашкавал първо в яйце, после галета и повторете, като накрая задължително завършите с галета, така че да се образува плътен слой.

6. Изпържете до златисто от двете страни и изваждайте готовите панирани кашкавалчета върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.

7. Поднесете топли, като вкусно мезенце за вашето питие.

Добър апетит с паниран кашкавал без брашно!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар