Печена пъстърва със зеленчуци на пара

Потребител#246506Потребител#246506
Новак
28
79
54
72
11/05/2020
"Здравословен начин за приготвянето на пъстърва"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубавото на тази рецепта е, че рибата и зеленчуците се приготвят успоредно и така успявам да се вместя в 30 мин за приготвянето на вечерята.

Първо, сложете пъстървата във фурната в завита с фолио тава на средно ниво и включете на 200 градуса. Оставете да се пече за 20 мин.

През това време измийте и почистете зеленчуците: обелете първо земната ябълка и червеното цвекло, сложете ги цели да се варят на пара за около 10 мин, защото на тях им трябва повече време, докато обелите морковите и пащърнака и ги добавите също цели за още 15-20 мин.

Зеленчуците са готови, когато всеки вид може да се набоде лесно с вилица.

Извадете ги, измийте ги със студена вода и ги нарежете на кубчета и шайби. Смесете ги в голяма купа, добавете копъра и нарязания на ленти кейл или листа бейби спанак, разбъркайте хубаво и овкусете с по-голямата част от дресинга.

През това време пъстървата би трябвало вече да се е опекла (ако искате коричка, последните 5-10 мин печете без фолио).

Разпределете в чиниите, преди да сервирате, поръсете зеленчуците с прясно смляно ленено семе и кедрови или слънчогледови ядки.

Останалата част от дресинга и за овкусяване на рибата, след като я сервирате.

Рибата на пара върви чудесно с охладено бяло сухо вино.

Добър апетит с тази печена пъстърва със зеленчуци на пара!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар