Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Картофена яхния с пилешко и пресни подправки

Картофена яхния с пилешко и пресни подправки

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Картофена яхния с пилешко и пресни подправки4 / 4
11/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Обядът днес е повод за усмивка - любимата картофена яхния с пилешко"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • домати - 250 г от консерва
  • зелен пипер - 1/2 бр.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • девесил - 2 стръка
  • магданоз - 4 стръка
  • джоджен - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета и разрязваме на две, така че да отделим копанчето и плешката.

Варим месото петнадесетина минути и към него добавяме олиото, доматите, лука, пипера и чубрицата.

Добавяме червен пипер, сол на вкус и половин лъжичка захар, за да убие киселинността на доматите.

След още десет минути слагаме и картофите и варим яхнията с пиле, докато омекнат картофите.

Изключваме от котлона и добавяме свежите подправки към нашата картофена яхния с пилешко и пресни подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: