Коледни петифури

Коледни петифури
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Правя ги всяка година за коледа и резултатът е винаги повече от добър!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • лимонада - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • царевично брашно - 150 г
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • заливка
  • течна сметана - 100 г
  • черен шоколад - 100 г
  • захарна декорация - 1 с.л. звезди и конфети
  • кокосови стърготини - за поръсване бели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се блатът, като в купа се разбива с миксер яйцата със захарта, да се разтопи.

Прибавя се топла лимонада не от хладилника, олио и накрая прибавяме двата вида брашно и бакпулвера.

Разбърква се да получим кексово тесто и сипваме върху хартия за печене в правоъгълна тавичка 30 на 20 см.

Печем блат в загрята фурна 180°C до суха клечка.

Изважда се върху решетка да се охлади. Загрява се сметана, без да завира, добавя се начупен шоколад и с вилица се разбърква на гладко кремче.

С къдрав нож се нарязва на петифурки с размер 4 см.

С лъжица се заливат с шоколадовата смес и оставяме да стегне.

Декорират се вкусните пастички със захарни звездички, конфети и поръсваме с бели кокосови стърготини.

Вкусни коледни петифури, подходящи за празник и делник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: