Пресни картофи соте

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
456
2k
817
887
6
14/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 668
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре и остъргват, ако имат неравности.

Нарязват се на хапки и се слагат да се варят в подсолена вода. Трябва да врат само 8-10 минути след завиране на водата.

Когато мине определеното време, картофите се изплакват и изцеждат.

В дълбок тиган или широка тенджера се налива олио, да се задъни добре.

Когато се сгорещи, се слага част от картофите, колкото само да се покрие дъното.

Оставят се да се запържат от едната страна до получаване на златиста хрупкава коричка, като от време на време се разбъркват леко или се раздрусва тенджерата, за да се разместят вкусните картофи соте и да не залепват.

След това се обръщат да се запържват и от другите страни.

Това се прави до изчерпване на картофите.

Накрая в олиото съвсем набързо се запържва наситненият чесън.

Извадените пресните картофи соте още топли се смесват със запържения чесън, наситнен копър и сол на вкус и се разбъркват добре.

Шестстранно ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шестстранно ренде от неръждаема стомана 23 см
7.99 лв.
Виж ››

Каквото и да искате да рендосате, отговорът е един - висококачествено шестранно кухненско ренде от неръждаема стомана, което дълго ще ви служи вярно

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар