Цветен пудинг кекс

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
339
2k
772
995
12/05/2020
"Само си представете този цветен кекс в средата на трапезата ви - той е нещо като гвоздея на вечерта "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 851
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се захващаме с приготвянето на яйчения крем от посочените продукти за него.

Разтваряме 3 пакетчета желатин с малко студена вода, оставяме да набъбне, поставяме на водна баня и прибавяме към врящия крем.

Охлаждаме крема или чакаме да изстине и разбиваме 6 белтъка с 1 чаена чаша захар на сняг.

Разбитите белтъци прибавяме постепенно към изстиналия крем и разбиваме с миксер.

Вече готовия крем разделяме на 3 части - в едната част слагаме ванилия, в другата - смлени орехи и в третата какао.

Обливаме форма за кекс със студена вода и сипваме едната част. Чакаме да се стегне, за по-бързо може да го сложим във фризера.

Когато сместа е готова, изваждаме и сипваме върху нея втората част. Слагаме пак във фризера и правим същото и с третата.

При последната вече не слагаме във фризер, а в хладилник и изчакваме няколко часа да може да се стегне.

Обръщането на готовия кекс на пластове става като минем по ръбчетата леко с нож, после потапяме за секунда цялата форма в съд с гореща вода и веднага обръщаме на поднос, но за кратко, тъй като се разтапя лесно.

Насладете се на моят прекрасен пудинг кекс!

Източник: Тодорка Дякова - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар