Начин на приготвяне
Рибата се почиства и измива. Посоляваме я отвън и отвътре.
Слагаме рибата в тава, предварително застлана с хартия за печене. Правим леки два разреза на рибата, за да могат подправките да се просмучат в нея.
Приготвяме си сместа от подправките, като смесваме счукания чесън, розмарина, сол и черен пипер на вкус и лимоновия сок /магданозът е по желание, слагаме го на стръкчета върху рибата преди печене/. Разбъркваме добре.
Поръсваме ципурата със зехтина, намазваме я със сместа отвътре и отвън, поръсваме и виното. Оставяме 20-тина минутки да се напои.
Ако обичате много лимони, може да си нарежете останалата част от лимона на резени и да ги подредите върху и във рибата.
Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса 40 минути.
След което готвим печената риба още 10 минутки без фолиото в режим вентилатор, да получи рибата коричка.
Сервираме билкова ципура на фурна топла със зелена салатка!
Да ви е сладко!
Вижте кои подправки са подходящи за ципура или с каква гарнитура да сервирате ципура.