Сос Тандури

13/05/2020
"Сос Тандури отива на всяко ястие, ето защо ви го препоръчваме горещо "
Приготвяне7 мин.
Общо7 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца1089
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купичка киселото мляко, сол и сокът от лайм. Добавете всички сухи подправки като гвоздейчетата от карамфила стриете между пръстите си (само пъпчицата, без дръжката)

Настържете пресния корен от джинджифил на фино ренде и добавете към сместта.

Червения лук нарежете на ситни кубчета.

Разбъркайте хубаво млечния сос и доовкусете по ваше желание като сложите повече от подправките, ако ви харесва по-силен вкус.

Индийският сос Тандури е чудесен за компания на меса, риби или зеленчуци. Може да се използва и като марината.

Опитайте и ще останете възхитени от богатството на вкусове и аромати, съдържащи се в него, правейки вашите ястия още по- очарователни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар