Чеснова пърленка без брашно

13/05/2020
"Апетитна чеснова пърленка, която може да хапнете с всяко любимо ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 012
  • Преглеждания за месеца4012
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 40 г натрошено
  • зелен чесън - 1 бр. зелена част
  • семена - микс
  • кокосово брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с вилица яйцата с малка щипка сол. Кашкавалът се рендосва на едро и прибавяме в яйчената смес.

Добавя се и натрошено сирене, стрък чесън, нарязан на ситно, но може и на прах.

Накрая кокосово брашно и всичко се разбърква.

Като заместител на кокосово брашно може да се ползва и брашно от нахут, елда, оризово и от този род.

Разбърква се гъста смес.

С лъжица се прехвърля върху хартия за печене и се оформя тънка пърленка с диаметър около 22 см.

Отгоре се поръсват семена микс и печем кето хляба в загрята фурна 180°C до суха клечка и златист загар.

Сервираме чеснова пърленка без брашно топла, чудесна е!

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар