Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани със зеленчуци и сирене

Пълнени патладжани със зеленчуци и сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнени патладжани със зеленчуци и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Пълнени патладжани има всякакви, но при нас са най-вкусните"

Необходими Продукти

  • патладжани - 200 гр.
  • чушки - 40 гр.
  • лук - 30 гр.
  • сирене - 30 гр.
  • прясно мляко - 30 гр.
  • олио - 25 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • лимони - 10 гр.
  • магданоз
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Средно големи патладжани се почистват от дръжките и се издълбават от вътрешността. Посоляват се, обръщат се с отвора надолу и се оставят, за да изтече черния и горчив сок.

В мазнината се задушават последователно лука, чушките, издълбаната вътрешност на патладжаните, чесъна, всички нарязани на ситно, докато останат на мазнина. Към тях се прибавя натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. С получената смес се пълнят отцедените патладжани.

Нареждат се изправени един до друг в тавичка и се похлупват с кръгчета от домати. Сипва се малко топла вода в тавичката и ястието се пече в умерена фурна.

Когато патладжаните омекнат, се заливат със смес от прясно мляко и яйце.

Отново се запичат. Сервират се с резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
44
32
20
10
Дай твоята оценка: