Пълнени патладжани със зеленчуци и сирене

Бони
Бони
Новак
06/11/2011
"Пълнени патладжани има всякакви, но при нас са най-вкусните "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 213
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Средно големи патладжани се почистват от дръжките и се издълбават от вътрешността. Посоляват се, обръщат се с отвора надолу и се оставят, за да изтече черния и горчив сок.

В мазнината се задушават последователно лука, чушките, издълбаната вътрешност на патладжаните, чесъна, всички нарязани на ситно, докато останат на мазнина. Към тях се прибавя натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. С получената смес се пълнят отцедените патладжани.

Нареждат се изправени един до друг в тавичка и се похлупват с кръгчета от домати. Сипва се малко топла вода в тавичката и ястието се пече в умерена фурна.

Когато патладжаните омекнат, се заливат със смес от прясно мляко и яйце.

Отново се запичат. Сервират се с резенче лимон.

Рейтинг

5 6
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар