Начин на приготвяне
Патладжаните измиваме и срязваме на две по дължина.
Посоляваме ги и оставяме да си пуснат черния сок.
През това време си почистваме и измиваме, моркова, лука, чесъна и домата.
Нарязваме ги на ситно.
Патладжаните изплакваме и подсушаваме, издълбаваме вътрешната част и нарязваме също.
Всички зеленчуци задушаваме в дълбок тефлонов тиган, добавяме и нарязан пресен магданоз, подправяме ги със сол и черен пипер.
Патладжаните намазваме с майонеза и пълним с плънката.
Подреждаме сочните пълнени патладжани в тавата, печем на 180°C за около 25-30 минути.
След това поръсваме пълнените патладжани със зеленчуци с настърган кашкавал и запичаме.