Начин на приготвяне
Патладжаните срязваме на две по-дъжина с помощта на лъжица издълбаваме.
Осоляваме ги и оставяме да си пуснат сока. Лука, доматите, гъбите и морковите почистваме, моркова настъргваме, доматите, гъбите и лука нарязваме на ситно.
В тиган си загряваме мазнина, добавяме лука и задушаваме, добавяме останалите зеленчуци и нарязаната на ситно издълбана част от патладжаните.
Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим, докато омекнат зеленчуците.
Патладжаните пълним с плънката, подреждаме ги в тава и покриваме с фолио.
Печем вегетарианските патладжани в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 митути.
Премахваме фолиото, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме.
Поднасяме пълнените патладжани с гъби и зеленчуци, поръсени с нарязани на ситно пресни копър и магданоз.