Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Чушки»Панирани чушки с доматен сос и чесън

Панирани чушки с доматен сос и чесън

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Панирани чушки с доматен сос и чесън
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
16/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • За доматения сос
  • домати - 1 буркан/консерва, белени
  • черен пипер
  • чесън - 3 - 4 скилидки.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат, обелват и отцеждат от водата. Яйцата се разбиват в широка чиния с брашното да стане гъста каша.

Топят се чушките в сместа и се пържат във горещо олио. Когато пържените чушки са готови, се захващаме с приготвяне на соса.

В тенджера се слага 4-5 с.л. олио и се изсипват доматите да се сварят и сгъстят.

Прибавят се пресованият чесън и магданозът. Може да се добави и 1 с.л. захар, за да се премахне киселинността на доматите. Това е всичко - чушките с доматен сос са готови!

Сервираме панираните чушки с доматен сос и чесън като апетитно предястие за близки и гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: