Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Бухти със спанак и сирене

Бухти със спанак и сирене

IvanovaIvanova
Чирак
4514556234
Бухти със спанак и сирене
Снимка: Анонимен
1 / 3
15/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Кой би устоял на тези бухти със спанак и сирене - не и ние"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • кисело мляко - 300 г
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • суха мая - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - за меко тесто (около 500 г)
  • За плънката
  • спанак - 200 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята с топлата вода, захарта и 2 с.л.брашно. Смесете содата и киселото мляко и оставете и него на страна.

Пресейте си брашното и го смесете със солта.

Направете кладенче в тестото и сипете в него млякото със содата, олиото и шупналата мая.

Омесете меко нелепнещо тесто, поставете го в намазнена купа и завийте със стреч фолио.

Оставете тестото да втаса в затоплена на 50° фурна за 30 минути.

Направете сместа за бухтите със спанак и сирене, като разбиете яйцето с вилица и добавите към него натрошеното сирене и нарязания спанак. Може да използвате и замразен спанак, но първо го размразете и изцедете водата от него.

Извадете втасалото тесто на набрашнен плот, замесете съвсем малко, колкото да не ви залепва по ръцете.

Получава се едно много пухкаво тесто.

Разточете тестото на кора с дебелина приблизително около 0. 5 см. и нарежете на правоъгълници.

Поставете по 1 с.л. от сместа в едната половина на всеки правоъгълник и затворете с другата половина, така че да получите квадрат.

Натиснете с вилица по крайщата на квадратите, за да не излиза сместа при пърженето.

Оставете готовите бухти да си починат 10 минути и след това ги изпържете в загрято олио на средна степен на котлона. Не ги пържете в много горещо олио, за да не останат сорови отвътре.

Извадете готовите бухти върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.

Поднесете бухтите топли с айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: