Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кекс с тиква

Постен кекс с тиква

Постен кекс с тиква
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Постен кекс с тиква, любим на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно - 120 г
  • пълнозърнесто брашно - 100 г
  • кафява захар - 200 г
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 с.л.
  • тиква - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кленов сироп - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата, нарязваме на кубчета, поставяме я в съд с вода и я сваряваме. След като се е сварила, отцеждаме и оставяме.

В дълбока купа смесваме двата вида брашно, захарта, бакпулверът и солта. Всички продукти разбъркваме добре.

Пюрираме тиквата и към нея добавяме кленовия сироп и олиото.

Започваме да смесваме течните съставки и сухите, като към сухите изсипваме течните и разбъркваме.

От сместа оставяме една част, към която добавяме канелата и разбъркваме добре.

Най-отдолу на формата изсипваме сместа със какаото и върху него останала смес, но предварително намазваме с олио и поръсваме с брашно формата.

Поставяме в печката и печем кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност.

Постният кекс с тиква е много вкусен.

Рецептата за постен кекс е изпълнена. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: