Начин на приготвяне
Залейте за кратко стафидите с вряла вода, прецедете и ги подсушете, добавете счуканите орехи и смесете със щипка брашно.
Изсипете захарта в тиган с няколко капки вода на среден огън и бъркайте, докато получите карамел. След което налейте топлата вода внимателно в тигана и варите, докато карамелът се разтвори напълно.
Налейте карамелената вода в купа и оставете да се поохлади, след което добавете олиото, меда, ваниловата захар и пресятото брашно с бакпулвера, разбъркайте.
Тестото трябва да е гъсто - добавете смесените стафиди и орехи, разбъркайте.
Изсипете сместа в намазана с малко олио и поръсена с брашно форма за кекс и отгоре изравнете, поставете във фурна нагрята на 180 градуса и печете до готовност.