Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кекс Медовик

Постен кекс Медовик

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Разкошен кекс за всички, които постят и не само"

Необходими Продукти

  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте за кратко стафидите с вряла вода, прецедете и ги подсушете, добавете счуканите орехи и смесете със щипка брашно.

Изсипете захарта в тиган с няколко капки вода на среден огън и бъркайте, докато получите карамел. След което налейте топлата вода внимателно в тигана и варите, докато карамелът се разтвори напълно.

Налейте карамелената вода в купа и оставете да се поохлади, след което добавете олиото, меда, ваниловата захар и пресятото брашно с бакпулвера, разбъркайте.

Тестото трябва да е гъсто - добавете смесените стафиди и орехи, разбъркайте.

Изсипете сместа в намазана с малко олио и поръсена с брашно форма за кекс и отгоре изравнете, поставете във фурна нагрята на 180 градуса и печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: