Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен кекс Криза

Постен кекс Криза

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Постен кекс Криза
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Почнат ли да се качват цените на хранителните продукти, домакините стават все по-изобретателни - ето го и страхотния постен кекс Криза"

Необходими Продукти

  • конфитюр - 400 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Конфитюрът се размива в 1 ч.ч. вода.

Към него на части се добавя брашното. След това се прибавят и олиото и содата. По желание може да се добави и захар, защото не става много сладък. Разбърква се добре до хомогенност и накрая се добавят стафиди.

Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс. Пече се на 160-170 градуса първо само на долен реотан, а след това се включва и горният.

След като се извади от формата, кексът се поръсва с пудра захар.

Постният кекс Криза е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: