Начин на приготвяне
Подготвяме първо агнешкото месо. Измиваме добре агнешкото месо, подсушаваме и нарязваме на едри порции.
След това го поръсваме със сол като втриваме солта в месото с ръце. В купа смесваме олио и червен пипер, разбъркваме с вилица.
Поръсваме месото с черен пипер и намазваме от всички страни с червен пипер и олио.
Оставяте го за около 15 минути, за да поеме аромата от подправките.
Нареждаме месото в тава, наливаме топла вода и покриваме с фолио.
Печем крехкото агнешко в загрята фурна 180 -200 градуса около 2 часа. От време на време се поглежда дали има нужда от вода.
Накрая сваляме фолиото и запичаме за хрупкава коричка около 20-30 минути.
Може да сервираме любимото печено агнешко с гарнитура от ароматни печени картофи, класическа зелена салата или нещо друго.
Добър апетит! Моето крехко агнешко на фурна е чудно!