Начин на приготвяне
Начупете шоколада на малки парченца и го добавете в съд с прясното мляко.
Сложете съда на котлон на средна степен и бъркайте на често, докато шоколадът се разтопи. След това добавете маслото.
Разбърквайте, за да не загори млякото.
В отделна купичка разтворете нишестето в малко студена вода, добавете захарта и разбъркайте добре.
В тази смес добавяме и двата жълтъка.
В топлото шоколадово мляко, добавяме нишестето и жълтъците, за да се сгъсти този любим шоколадов крем.
Изсипваме на тънка струйка и бъркайте на често.
Оставете на котлона за около 10-12 мин и изключете котлона.
Домашният крем с шоколад и масло разпределете в подходящи десертни купички.
Приберете шоколадовия пудинг в хладилника да се охлади и сервирайте.