Начин на приготвяне
Приготвя се ваниловия крем като в купа се сипва студено прясно мляко и сметана.
Добавя се едни пакет крем ванилия и се разбива с миксер на гъста консистенция за около 2-3 минути, не повече. Оставя се на хладно.
Сладкото се разбърква с вода на сироп. В купа се разбиват яйцата със захарта до разтопяване.
В касеролка загряваме прясно мляко, добавя се начупен черен шоколад и се разбърква на еднородна смес, оставяме да се охлади и после сипваме в яйчената смес.
Накрая добавяме смесени брашно, какао и бакпулвер. Разбърква се с лъжица до кексова смес, която се сипва във форма за еднократна употреба - правоъгълна с големина 23 на 16 см върху хартия за печене.
Печем блата за любимите шоколадови пастички на умерен огън 180 градуса до суха клечка около 35-40 минути.
Изваждаме, обръщаме върху решетка и сваляме хартията. След 5 минути изрязваме краищата да се изравнят, после с къдрав нож срязвам през средата на две половини.
Връщам горната част в тавичката за основа и с четка намазваме с половината сироп. Намазваме с крем, захлупваме с другата половина и сиропираме.
Поръсваме сиропираните пастички с кокос, шприцоваме розички и декорираме с шоколадови капки.
Охладени, пастичките с крем се нарязват с размер по ваш избор, аз нарязах на 4 и сервирах.
Шоколадовите пастички с ванилов крем са страхотни за почивните дни!
Коментари
Благодаря ви за рецептата .