Пролетно зеле със свинско

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Чирак
76
235
165
66
1
19/05/2020
"Пролет е - зеленце да има "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сипваме олиото и доматите, добавяме нарязаното на ситно зеле и поръсваме с червен пипер, черен пипер, сол, чесън на прах, целина и куркума.

Слагаме капака и оставяме зелето да се задушава, като периодично разбъркваме, за да не загори.

След десетина минути, когато зелето омекне и си пусне водичка, прибавяме нарязаното на малки късчета свинско месо.

Захлупваме и варим ястието на среден котлон около час.

Десет минути преди да свалим зелето от огъня, прибавяме 1 кафена чашка ориз, за да попие сосът на ястието.

След като свалим от котлона свинското със зеле, добавяме нарязан девесил към пролетно зеле със свинско.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар