Пролетно зеле със свинско

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Помощник Готвач
140
610
298
205
3
19/05/2020
"Пролет е - зеленце да има "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 293
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера сипваме олиото и доматите, добавяме нарязаното на ситно зеле и поръсваме с червен пипер, черен пипер, сол, чесън на прах, целина и куркума.

Слагаме капака и оставяме зелето да се задушава, като периодично разбъркваме, за да не загори.

След десетина минути, когато зелето омекне и си пусне водичка, прибавяме нарязаното на малки късчета свинско месо.

Захлупваме и варим ястието на среден котлон около час.

Десет минути преди да свалим зелето от огъня, прибавяме 1 кафена чашка ориз, за да попие сосът на ястието.

След като свалим от котлона свинското със зеле, добавяме нарязан девесил към пролетно зеле със свинско.

Нож за зеле метален-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Нож за зеле метален
3.22 лв.
2.48 лв.
Виж ››

Ножът за зеле би бил чудесен за всяка домакиня, която често се бори с поне една по-голяма зелка. Лесно обработване на зеленчукова за салати и ястия. Ножът за зеле може да се ползва и за други плодове и зеленчуци, както и като белачка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар