Фалшиво кисело зеле с дафинов лист и свински ребра

Мария БожиловаМария Божилова
Помощник Готвач
177
579
502
211
2
19/05/2020
"Защо това кисело зеле е фалшиво - разберете в рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно зеле - 2 бр. малки зелки
  • свински ребра - 1 кг обезкостени
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 л
  • дафинов лист - 4 бр.
  • свинска мас - 1 с.л.
  • олио
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се обелва от външните лист, измива се и се нарязва на едро. Зелките трябва да са малки, т.к. голяма зелка е жилава и няма да се получи желаният вкус.

Слага се я дълбока тенджера.

Посолява се, без да се струва, и се залива с водата, в която е разтворено лимонтузуто.

Задушава се 30 мин на котлон под капак.

Когато се задуши, се изсипва в дълбока тава.

Прибавя се червения пипер и олиото, като се разбърква много добре.

Прибавя се измитите и овкусени свински ребра, като се нарежда равномерно върху зелето.

Дафиновият лист се начупва и се прибавя в зелето.

Отгоре се поставя свинската мас, която се разпределя на малки парченца в тавата.

Пече се 60 мин на 200 градуса.

Фалшиво кисело зеле с дафинов лист и свински ребра е подходящо за любителите на кисело зеле, които имат алергии към бензоат и други консерванти в киселото зеле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар