Начин на приготвяне
Смелете бисквитите на трохи и ги размесете с полуразтопеното масло, лъжичка кафе, захарта и какаото.
Намазнете откопчаваща се форма за печене. На дъното разстелете сместа, като добре притиснете с пръсти. Оставете формата в хладилника, докато приготвяте крема.
Разтопете шоколада на водна баня, оставете да се охлади. Разбийте сиренето със захарта и добавете заквасената сметана, яйцата, ванилията и лъжица брашно, какао и кафе. Разбийте хубаво и накрая сипете разтопения шоколад. Излейте сместа върху охладения блат.
Сложете чийзкейка с шоколад и кафе да се пече в загрята на 170 градуса фурна за около 50 минути. Когато е готов, страните на изпечения чийзкейк трябва да са бухнали, а в средата да е леко поклащаща се.
Щом чийзкейкът с шоколад е готов, го оставете във фурната с отворена врата да изстине напълно. Преместете го в хладилника за няколко часа и едва след това извадете от формата. Поръсете го с шоколадовите пелети и поднесете готовия чийзкейк с кафе.
Коментари