Гръцка мусака в тенджера

IvanovaIvanova
Чирак
44
104
54
81
20/05/2020
"Ето как се прави гръцка мусака в тенджера "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 034
  • Преглеждания за месеца3033
  • Преглеждания за седмицата295
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете на кубчета и ги оставете в солена вода, докато нагласите останалите продукти.

Отстранете семките от пипера и ги нарежете на кубчета колкото кубчетата патладжан.

Лука нарежете на ивици, моркова и чесъна на дребно.

Доматите обелете и настържете.

Измийте и подсушете патладжана.

Изпържете го и оставете върху кухненска хартия да се попие излишната мазнина.

Изпържете в същата мазнина и пипера.

Запържете лука, чесъна и моркова, докато омекнат. Добавете каймата и продължете да готвите, докато остане ястието на мазнина, след което добавете настърганите домати и доматената и пастата от чушки.

Гответе още 5 минути и след това налейте топлата вода.

Овкусете с чубрицата, черния пипер и солта.

След като започне да ври, ставете гръцката мусака на тих огън за 20 минути.

Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Ястието става доста мазно - по желание може да оберете излишната мазнина, която изплува отгоре с лъжичка, преди да поръсите магданоза.

Сервирайте гръцката мусака в тенджера с таратор или поръсена с кисело мляко с чесън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар