Паста от чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Паста от чушки
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
21/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
"Може да хапнете тази апетитна паста от чушки с препечени филийки или като разядка - изборът е ваш"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • червено вино - 20 мл
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се червени месести чушки.

Изпичат се и се поставят в съд с капак, за да се задушат и по-лесно почистят о люспи.

Отстраняват се дръжките и семките, след което се нарязват на дребно и се смилат с блендер.

Смлените чушки се слагат в тенджерка заедно с червеното вино и доматеното пюре.

Готвят се на слаб котлон за около 40 минути, докато се сгъстят.

Пастата от чушки се разбърква непрекъснато. Прибавят се олиото, захарта и сол на вкус и готвенето на апетитката продължава още 10 минути.

След като изстине, се присипва в стъклен буркан и съхранява в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Това ми прилича на лютеница?
21.05.2020 18:35
1
Покажи всички подкоментари