Пандишпанова торта със сметана и ягоди

21/05/2020
"Нежна пандишпанова торта с ягоди, която се топи в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 032
  • Преглеждания за месеца2031
  • Преглеждания за седмицата232
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • кафе - 1 к.ч. инстантно
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 125 г
  • ягоди - 400 г свежи
  • кокосови стърготини - карамелизирани за поръсване
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците в купа, като добавите и солта.

След като се образува гъст белтъчен крем, добавете захарта лъжица по лъжица и продължете разбиването.

Добавете и жълтъците един по един при непрекъснато разбиване.

След като сместа се хомогенизира, добавете брашното на части, смесено с бакпулвера. Разбъркайте отдолу нагоре, за да не спадне пухкавостта на яйцата.

Ароматизирайте с ванилия.

Разделете тестото на две части и изпечете пандишпановите блатове. Предварително застелете дъното на тавичката за печене с домакинска хартия и загрейте фурната на 200 градуса.

Разбийте сметаната на пухкав крем, добавете крема сиренето.

Сглобете лесната сметанова торта, като предварително напръскате блатовете с инстантното кафе.

Намажете обилно със сметанов крем, по средата сложете нарязани ягоди.

Намажете добре тортата с крем, гарнирайте със свежи ягоди и карамелизирани кокосови стърготини.

Оставете пандишпановата торта със сметана и ягоди да се стегне за около 3 часа в хладилник.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Admin
Admin
21.05.2020 17:00
много добре изглежда
2
0
Веселина Константинова
Тортата е много лесна и вкусна!
0
0