Сладки спагети с ягоди и червено цвекло

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
830
2
22/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • спагети - 100 г (номер 10)
  • червено цвекло - ½ бр. средно голямо
  • ягоди - 2 шепи, 10 - 12 бр.
  • кафява захар - 5 - 6 с.л., на вкус
  • ванилия - 1 пакетче
  • ябълков оцет - 1 к.л., по желание
  • хималайска сол - 1 щипка
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - около 0.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме около 1/2 литър вода в средно голяма тенджерка и поставяме капака.

Докато заври, нарязваме червеното цвекло на малки кубченца. Сваряваме го за около 8-10 минути.

След това добавяме малко шарлан, щипка хималайска сол и 100 г спагети (номер 10), които счупваме на две. Разбъркваме и овкусяваме с 5-6 с.л. кафява захар и 1 пакетче ванилия.

По желание сипваме 1 к.л. ябълков оцет за фиксиране на червения цвят.

Варим спагетите с чести разбърквания и без капак около 10 минути – докато си изпият всичката водичка.

След като дръпнем тенджерката от котлона, към спагетите прибавяме 5-6 нарязани ягоди и разбъркваме.

Капваме по 2-3 капки мазнина – нерафинирано слънчогледово масло (шарлан) в 2 шолички и сипваме спагетите, завъртайки с вилица, така че формата да се уплътни равномерно.

Оставяме ги да престоят, за да се стегнат и оформят, за около 30-60 минути и след това всяко десертче обръщаме в малка чинийка и украсявайки подреждаме ягоди.

Поднасяме цветните сладки спагети с ягоди и червено цвекло за следобедна плодова закуска!

Десерт с изненадващо добра комбинация от вкусове!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар