Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с оризово брашно

Солен кекс с оризово брашно

Солен кекс с оризово брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Гарантираме, че по-вкусен кекс с оризово брашно не сте опитвали"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч.л. равна
  • извара - 2 с.л.
  • семена - 2 с.л. микс в тестото
  • кисело мляко - 300 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оризово брашно - 100 г
  • царевично брашно - 100 г пълнозърнесто
  • семена - за поръсване отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е един лесен и много вкусен солен кекс.

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка.

В киселото мляко се шупва сода за хляб и сипваме при яйцата.

Прибавя се сол, олио, семена микс, извара и се разбъркват.

Накрая добавяме оризово брашно, след него и царевичното и се смесват добре.

В тавичка 20 на 30 см върху хартия за печене сипваме тестото, отгоре се поръсват семена.

Печем кекса с оризово брашно в загрята фурна 180°C до суха клечка около 25 -30 минути и се изважда.

Оставя се за 10 минути и после се нарязва на квадрати.

По вкусен солен кекс с оризово брашно не съм опитвала.

Изварата може да замените със натрошено сирене, но с нея е по диетично.

Добър апетит - уникален вкус !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: