Начин на приготвяне
Това е един лесен и много вкусен солен кекс.
В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка.
В киселото мляко се шупва сода за хляб и сипваме при яйцата.
Прибавя се сол, олио, семена микс, извара и се разбъркват.
Накрая добавяме оризово брашно, след него и царевичното и се смесват добре.
В тавичка 20 на 30 см върху хартия за печене сипваме тестото, отгоре се поръсват семена.
Печем кекса с оризово брашно в загрята фурна 180°C до суха клечка около 25 -30 минути и се изважда.
Оставя се за 10 минути и после се нарязва на квадрати.
По вкусен солен кекс с оризово брашно не съм опитвала.
Изварата може да замените със натрошено сирене, но с нея е по диетично.
Добър апетит - уникален вкус !