Зеленчукови гнезда с коприва и пъдпъдъчи яйца

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Помощник Готвач
206
903
464
159
1
22/05/2020
"Вижте какво сме скрили в нашите страхотни зеленчукови гнезда "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пъдпъдъчи яйца - 8 бр
  • коприва - 300 г
  • тиквички - 2 (малки, обелени и нарязани на малки кубчета)
  • лук - 1 (обелен и нарязан на ситно )
  • червени пиперки - 1 (средна, нарязана на кубчета)
  • зелени пиперки - 1 (средна, нарязана на кубчета)
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • паприка - ½ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства, измива се и се нарязва. Бланшира се до омекване в подсолена вода. Сгорещете в електрически мултифункционален тиган или друг обикновен, зехтин на средна температура.

В моя случай аз готвих в специалния мултуфинкционален.

Добавете нарязаните тиквички, разбъркайте добре и гответе до златист загар - около 12 минути.

Добавя се лукът, копривата, червената и зелена пиперка, разбърква се добре и се готви до омекване - около 6-8 минути.

Подправя се с кимион, сол и червен пипер и бъркайте от време на време в продължение на 4 минути.

Направете внимателно няколко дупки в сместа в тигана и във всяка счупете по едно пъдпъдъче яйце.

Сложете капака и задушавайте вкусните гнезда 12-15 минути или докато яйцата са готови и жълтъците са меки.

Изключете тигана, поръсете с черен пипер и подправки на вкус и сервирайте зеленчуковите гнезда с коприва и пъдпъдъчи яйца.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар