Начин на приготвяне
Подправете каймата на вкус с подправки по желание - сол, смлян черен пипер, чубрица, кимион, настъргано малко лукче и скилидка чесън.
Добавете едно яйце и настъргани два не много големи картофа. Объркайте всичко и оставете да престои половин час да си поеме миризмите.
Намазват се формички за мъфини с меко краве масло. В тях се поставя топче от каймата, като се оформя като кошничка с вдлъбнатина. Не е необходимо да влагате много старание да правите гнездата с правилна форма.
Слагат се в загрята фурна и се пекат на 200 градуса, докато се позапекат за 10-на мин.
Изваждат се от фурната и във всяко гнездо внимателно се пуска по едно яйчице от пъдпъдък. Връщат се обратно във фурната и се пекат още малко, докато се запекат яйцата.
За сламата:
Обелете 2-3 картофа и от тях настържете конци. Изпържете ги в малко количество сгорещено олио в тефлонов тиган за кратко.
Внимавайте да не ги прегорите, защото стават за секунди. Обърнете ги внимателно с помощта на две лопатки.
Сервирайте гнездата върху зелена маруля и картофената слама.
Малките гнезда с пъдпъдъчи яйца и картофена слама са страхотни.
Коментари
Поздрави :)