Медена юфка с ягоди

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
870
2
22/05/2020
"Ден, започнат с медена юфка с ягоди, е винаги страхотен "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • юфка - 1 пакет пълнозърнеста (200 г)
  • вода - 1, 2 л
  • хималайска сол - 1 щипка
  • мед от глухарчета - 6 с.л. (или пчелен течен)
  • ягоди - 9 бр. едри зрели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме юфката във врящата вода с щипка хималайска сол.

След като омекне, сваляме от котлона и прецеждаме излишната вода през гевгир.

Отново връщаме сварената юфка в тенджерката и подслаждаме с мед от глухарчета (или течен пчелен мед или захар).

Разбъркваме с нарязаните на парченца едри зрели ягоди и сипваме в 2-3 порции. Украсяваме с нарязани ягоди на кръгчета.

Лесен десерт – медена юфка с ягоди, за една ароматна, вкусна и засищаща закуска!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар