Медена юфка с ягоди

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
805
4k
4k
1k
4
22/05/2020
"Ден, започнат с медена юфка с ягоди, е винаги страхотен "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • юфка - 1 пакет пълнозърнеста (200 г)
  • вода - 1, 2 л
  • хималайска сол - 1 щипка
  • мед от глухарчета - 6 с.л. (или пчелен течен)
  • ягоди - 9 бр. едри зрели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме юфката във врящата вода с щипка хималайска сол.

След като омекне, сваляме от котлона и прецеждаме излишната вода през гевгир.

Отново връщаме сварената юфка в тенджерката и подслаждаме с мед от глухарчета (или течен пчелен мед или захар).

Разбъркваме с нарязаните на парченца едри зрели ягоди и сипваме в 2-3 порции. Украсяваме с нарязани ягоди на кръгчета.

Лесен десерт – медена юфка с ягоди, за една ароматна, вкусна и засищаща закуска!

Иноксов гевгир конус 16 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксов гевгир конус 16 см
8.24 лв.
6.34 лв.
Виж ››

Този конусовиден гевгир ще ви помогне да измиете всички продукти, необходими за приготвянето на желаното ястие. Гевгирът има дълга дръжка, която съдейства за по-лесно боравене с него.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар