Спаначена супа с червено цвекло и кускус

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
829
2
23/05/2020
"Различна идея за приготвяне на спаначена супа - убедени сме, че ще ви хареса "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спанак - 2 шепи листа с дръжките
  • кускус - 1 к.ч. или 1/2 ч.ч.
  • червено цвекло - ½ бр., средно голямо
  • пресен лук - ½ връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - ½ връзка, без дръжките
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • тандури масала - 1/2 равна к.л.
  • ябълков оцет - 1 к.л., за стабилизиране
  • вода - около 1, 5 л
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко водичка сваряваме за около 5 минути нарязаните на ситно 1 скилидка чесън и половин, средно голямо, червено цвекло.

Заливаме с литър и половина гореща вода от електрическа кана и сипваме 1 изравнена чаена лъжица хималайска сол, 1 к.л. ябълков оцет (за стабилизиране на червения цвят на цвеклото), 1 с.л. шарлан заедно с 1 к.ч. кускус. Разбъркваме и оставяме да къкри с открехнат капак .

Измиваме свежо набраните от градината листа спанак, пера пресен лук и магданоз, нарязваме ги на ситно и ги прибавяме към спаначената супа.

Разбъркваме с дървена бъркалка и сипваме всички останали подправящи съставки: тандури масала, черен и червен пипер.

Варим полезната супа още 8-10 минути до пълна готовност на кускуса.

Поднасяме цветната засищаща спаначена супа с червено цвекло и кускус за вечеря – топла и сгряваща със своя леко пикантен привкус.

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар