Икономична зелена салата с елда

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
448
2k
799
823
6
23/05/2020
"Тайната на тази икономична салата е в продуктите - малко са, но са точните "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • салата - 1 малка
  • зелен лук - 2 стръка
  • елда - 1/4 ч.ч.
  • маслини - около 10 бр. по избор
  • соев сос - 2 с.л.
  • слънчоглед - 1 шепа печени белени семки
  • зехтин
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се сварява в 3 пъти повече вода (3/4 до 1 ч.ч.). Когато се свари, се оставя да изстине.

След като елдата е вече изстинала, се измиват листата на салатката.

Елдата се смесва в купа със соевия сос.

В същата купа се накъсват измитите листа от салатката.

Прибавя се и на дребно нарязаният зелен лук и маслините - нарязани на половинки или по-малки.

Овкусява полезната зелена салата с олио, оцет и сол на вкус.

Накрая се поръсва със семките и се разбърква още веднъж.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар