Салата с елда и яйца

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
858
2
23/05/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо92
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • елда - ½ ч.ч.
  • пресен лук - 10 перца
  • пресен чесън - 5 перца
  • шарлан - 2 - 3 с.л. (слънчогледово масло)
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • хималайска сол - около 1/3 ч.л. на вкус
  • кафява захар - 1 щипка кристална
  • магданоз - 1 ч.л. нарязан (пресен)
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • кимион - 1 щипка по желание
  • вода - 1 и ½ ч.ч. (по 250 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме 1 и ½ ч.ч. вода и заедно с 1 щипка сол – сваряваме елдата - в отхлупена тенджерка до изпаряване на водата. След като е напълно сварена оставяме да изстине.

В загрят тиган с 1-2 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) сипваме 2 яйца, предварително разбъркани с 1 щипка сол. Непрекъснато разбъркваме и разделяме с бързи движения образуващите се яйчени парчета – на по-малки парченца. След около 3 минутки са готови. Отделяме една супена лъжица от тях за поръсване накрая.

В дълбок съд за салата смесваме всички съставки: сварената елда, бърканите яйца, нарязаните на ситно – пресен лук, магданоз и пресен чесън (зелени перца), както и подправките на вкус – хималайска сол (около 1/3 ч.л.), черен пипер, кимион, кафява кристална захар, шарлан (1 с.л.) и соев сос на вкус.

Равномерно разбърканата и овкусена салата с елда сипваме в походяща чиния и поръсваме с малко от бърканите яйца и нарязани перца пресен лук.

Поднасяме прясно приготвена, за да е с възможно най-наситения си вкус.

Чудесна и много вкусна салата с елда и яйца със соев сос – подходяща както за гарнитура, така и за основно ястие със засищаща плътност и наситен вкус!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар