Гравче на тавче с наденица

АлбенаАлбена
Новак
9
32
24
4
23/05/2020
"Пожелаваме добър апетит с това Гравче на тавче с наденица "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо648
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате боба за 1 нощ или около 3 часа. Изсипват водата и заливат с чиста.

Когато кипне, изсипват пак водата и наливат чиста. Варите боба до готовност.

Наденицата нарязват на кубчета и запържвате в малко олио.

Нарязвате двете глави лук на дребно и в отделен съд го запържвате до омекване.

Добавяте брашното, запържвате го малко и слагате червения пипер, разбърквате и махате от котлона.

В глинено гърне слагате боба, запържената наденица, запръжката с лук, червената чушка нарязана на дребно, скилидките чесън. Добавяте сол, черен пипер и джоджен на вкус.

Заливате с вода, колкото почти да покрие тавче гравче и разбърквате.

Нарежете домата на кръгчета и подредете отгоре.

Печете боба на фурна около половин час, колкото да се сгъсти сосът.

Гравчето на тавче е готово!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар