Моят оризов крем

25/05/2020
"Нежен десет за всеки ден - оризов крем "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 182
  • Преглеждания за месеца4612
  • Преглеждания за седмицата1616
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Оризът се смила в мелничка за кафе или друг подходящ уред, с който разполагате. Не е нужно да става на брашно, а на много ситни гранулки подобно на грис.

2. Жълтъците се разбиват на кремче заедно със захарта. Оризовият грис се сипва при млякото, разбърква се и се смесва с останалото.

3. Добавя се ваниловата захар и се поставя на слаб до умерен огън за 10-15 минути при често разбъркване.

Оризовият пудинг е готов, когато се сгъсти и фините оризови гранули омекнат.

4. Разпределя се в чашки моя оризов крем и може да се консумира още топло.

Да ви е сладко.

За любителите на по-сладки десерти - може да увеличите количеството на захарта.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Admin
Admin
07.06.2020 19:12
Изглежда много добре, сигурно е и много вкусно ;)
1
0
Мария
Мария
07.06.2020 19:13
Ще го приготвя скоро и ще споделя мнение
1
0
Ерхан Сабушев
Страхотна рецепта, благодаря!
1
0
Йорданка Ковачева
Моля:) Радвам се, че ви е харесала.
1
0