Моят оризов крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Моят оризов крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Нежен десерт за всеки ден - оризов крем"

Необходими Продукти

  • ориз - 80 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 80 г
  • ванилова захар - 10 г
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се смила в мелничка за кафе или друг подходящ уред, с който разполагате. Не е нужно да става на брашно, а на много ситни гранулки подобно на грис.

Жълтъците се разбиват на кремче заедно със захарта. Оризовият грис се сипва при млякото, разбърква се и се смесва с останалото.

Добавя се ваниловата захар и се поставя на слаб до умерен огън за 10-15 минути при често разбъркване.

Оризовият пудинг е готов, когато се сгъсти и фините оризови гранули омекнат.

Разпределя се в чашки моя оризов крем и може да се консумира още топло.

Да ви е сладко.

За любителите на по-сладки десерти - може да увеличите количеството на захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Изглежда много добре, сигурно е и много вкусно ;)
07.06.2020 19:12
1
1
Покажи всички подкоментари
Ерхан Сабушев
Ерхан Сабушев
Страхотна рецепта, благодаря!
27.05.2020 09:48
1
1
Покажи всички подкоментари