Начин на приготвяне
Разбийте в купа двете големи яйца, смесете с изварата, солта и към тях настържете кашкавала. Плънката трябва да е плътна, яйцата да се попият от другите продукти.
Разстелете корите върху леко навлажнена кърпа, за да не изсъхват най-долните, тъй като могат да се начупят при навиване. Разрежете на две.
Всяка половинка кора поръсвайте с мазнина и слагайте равномерно по лъжица от плънката. Завивайте на плътна тънка пуричка и подреждайте в тава, покрита с хартия за печене.
Солените пръчици с кори за баница намажете със разтопено масло или зехтин и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.
Печете до златист загар около 12 минути. Аз пека на два пъти, защото оставям разстояние между тях, хубаво да почервенеят от всички страни и да са хрупкави. Ако са плътно залепени, този ефект няма да се получи и ще изглеждат по-скоро като баница.
Когато соленките са готови ги оставете да изстинат, ако успеете да им устоите. Хрупвайте за закуска или по всяко време. Може да ги съчетаете и в компания с различни разядки.
Добър апетит!
Коментари
с повече плъка и за това писах банички :) но следващият път ще пробвам с по - малко. Да видим, кое ще предпочитат повече :)