Бъркан тутманик

Бъркан тутманик4 / 4
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Забравете за месенето! Грабвайте една голяма дървена лъжица и да забъркаме закуската набързо!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сирене - 200 - 300 г настъргано
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес.

Сместа се изсипва в помазана с мазнина и поръсена с брашно средно голяма тавичка.

Тутманикът се пече в умерена фурна (180-200 градуса) до суха клечка.

Бърканият тутманик е готов.

Пояснение: Сиренето е 200-300 г - т.е. на вкус. Брашното е 200-300 г заради големината на яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
515
43
38
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#176785
Потребител#176785
Реших да направя половин доза. Сложих 2 малки яйца, 125 гр. кисело мляко и сбърках в сметките с олиото и содата - сложих 1 ч.л. сода в киселото мляко и цялото количество олио (50 гр.). 200 гр. сирене и 1 суп. л. риган. Малко по-малко от чаша и половина брашно, като една трета от него сложих царевично. Пекох първо на долно ниво и после на средата на фурната. Резултатът беше невероятно хубав - приятен жълт цвят и мноооого пухкав тутманик/питка. А, разбърках всичко с миксера. Ще се опитам да кача снимка.
06.01.2018 23:27
5
1
ДИДИ
ДИДИ
АЗ ДОБАВЯМ И МАЛКО КИМ .
11.09.2013 14:50
9
4
Веска
Веска
Брашното 200-300 грама ли е, или 2-3 чаени чаши. Смятам, че има разлика. Колко е точно?
11.09.2013 12:30
17
4
Тони
Тони
Правя го от години, зная рецептата от майка ми. Любима закуска в семейството!
05.09.2013 18:53
5