Начин на приготвяне
В средно голяма тенджерка сипвам около 1 литър и двеста изворна вода да заври.
След като кипне, сипваме 5 пълни супени лъжици златен амарант и 1 с.л. черен амарант заедно с нарязаните 1 скилидка чесън, 1 голям картоф и настъргания на фино ренде пресен корен джинджифил – около ½ с.л.
Оставяме под капак да се варят за около 15 минути.
През това време старателно измиваме свежите пролетни зеленини - листа спанак и щир, магданоз и пресен лук.
Нарязваме ги и сипваме към супата. Подправяме с фина хималайска сол, смлени зърна черен пипер, ориенталски микс от подправки – Гарам Масала и по желание зехтин (чудесно се получава и без мазнина - по-здравословна и диетична).
Варим още около 10-15 минути полезната спаначена супа до готовност на амаранта.
Диетична спаначена супа с амарант щир, подходяща за диета или разтоварващ режим.