Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Мързелива баница с оризово брашно

Мързелива баница с оризово брашно

Мързелива баница с оризово брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Баничката с оризово брашно има страхотен вкус - хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - 150 г
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • извара - 200 г
  • сирене - 50 г натрошено
  • оризово брашно - 150 г
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
  • семена - микс за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този солен кекс в купа се разбиват яйцата с вилица.

Добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб да шупне, прибавя се и олио, извара и натрошено сирене.

Накрая сипваме оризово брашно и разбъркваме сместа добре.

В тавичка 24 см върху хартия за печене сипваме тестото и заравняваме с лъжица.

Поръсва се с микс от семена. Печем в загрята фурна 180 °C с вентилатор до суха клечка около 25 -30 минути.

Изважда се леко охладената мързелива баницата и се нарязва и хапваме за закуска.

Много е вкусна, мекичка и пухкава мързелива баница с оризово брашно.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: