Начин на приготвяне
Овкусяваме каймата с горчицата, черен пипер, сол, магданоз, чубрица и малко риган.
Нарязваме си лука, морковите, карфиола, чесъна и доматите на ситно.
В дълбок съд запържваме лука до златист цвят. След това добавяме чесъна, карфиола и морковите и бъркаме, докато омекнат.
След това добавяме ориза с 1 ч.ч. вода и го задушаваме заедно със зеленчуците.
После добавяме каймата и разбъркваме, докато стане на ситни парченца.
Последни се добавят доматките и оставяме на лек огън да покъкри за около 10 минути.
През това време разделяме листата киселото зеле внимателно, без да ги късаме. В зависимост от зелката големите листа могат да се разрежат на две.
Махаме долната бяла част на зелевите листа и добавяме в средата една лъжица от плънката и завиваме първо краищата и после на руло.
Вече завитите сармички ги слагаме в дълбока тенджера една до друга плътно.
Когато сме готови с всички сармички, доливаме вода, докъдето стигат сармичките.
Най-отгоре слагаме чиния с лицето към дъното.
Оставяме вкусните зелеви сарми с карфиол да се сварят за 40 минути.