Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Вкусни зелеви сарми с карфиол

Вкусни зелеви сарми с карфиол

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Вкусни зелеви сарми с карфиол
Снимка: Габриела
1 / 2
25/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1.5 кг
  • карфиол - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • кайма - 500 гр
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • чубрица
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата с горчицата, черен пипер, сол, магданоз, чубрица и малко риган.

Нарязваме си лука, морковите, карфиола, чесъна и доматите на ситно.

В дълбок съд запържваме лука до златист цвят. След това добавяме чесъна, карфиола и морковите и бъркаме, докато омекнат.

След това добавяме ориза с 1 ч.ч. вода и го задушаваме заедно със зеленчуците.

После добавяме каймата и разбъркваме, докато стане на ситни парченца.

Последни се добавят доматките и оставяме на лек огън да покъкри за около 10 минути.

През това време разделяме листата киселото зеле внимателно, без да ги късаме. В зависимост от зелката големите листа могат да се разрежат на две.

Махаме долната бяла част на зелевите листа и добавяме в средата една лъжица от плънката и завиваме първо краищата и после на руло.

Вече завитите сармички ги слагаме в дълбока тенджера една до друга плътно.

Когато сме готови с всички сармички, доливаме вода, докъдето стигат сармичките.

Най-отгоре слагаме чиния с лицето към дъното.

Оставяме вкусните зелеви сарми с карфиол да се сварят за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: