Начин на приготвяне
Пилешките гърди се срязват на две части. Леко се начукват с чукче, но не много тънко. Поръсваме със сол и черен пипер.
Върху всяко парче пилешко месо се поставя тънка плочка кашкавал, върху него - тънка плочка шунка, и се навиват на сочни руладини, които забождаме с клечки за зъби.
Отгоре се завиват с парчета от прошуто и нареждаме в тава.
В малка тенджерка се загрява олио и масло да се разтопи. Запържва се лук да омекне, сипваме брашното и след минута прибавяме половината прясно мляко, после и останалата част.
Сипва се заквасена сметана и парчета топено сирене. На умерен огън се бърка млечният сос с телена бъркалка, да сгъсти. Опитва се на вкус, добавяме при нужда сол, черен пипер и настъргано индийско орехче.
Внимавайте със солта, след като се изпече прошуто, шунката също пускат сол и да не го пресолите.
Заливаме пилешките рулца и поръсваме отгоре с настърган кашкавал.
Печем на средно ниво на фурната в загрята фурна 200°C около 30 минути или до готовност на месото.
Кашкавалът добива апетитен червеникав загар, а месото е сочно и вкусно, а сосчето е страхотно.
Сервираме пилешките гърди на фурна с топено сирене, нарязани на филии с малко сос.
Добър апетит!